I N F O D R O G

Utilizare droguri fără voie

 Situaţii întâlnite de regulă în cluburi Este important să ştim ce ni s-ar putea întâmpla într-o astfel de situație și cum o putem preveni.
 Drogurile care se consumă în general în cluburi vin într-o gamă foarte variată. Ecstasy, GHB, Rohypnol sau Ketamina sunt câteva exemple de droguri care ar putea fi puse în băuturi. Unele sunt sub formă de pastile, altele de prafuri, iar altele sub formă lichidă. Din păcate, oricare dintre acestea ar putea fi amestecate într-o băutură.
 Faptul că sunt relativ lipsite de gust, miros sau culoare le face destul de dificil de observat, mai ales în contextul în care nici lumina din club nu ne ajută prea mult.

 Ce putem face?
 Există câteva modalităţi simple prin care ne putem asigura că nu consumăm nimic din ce n-am vrea. Spre exemplu, dacă vrei să mergi să dansezi ai putea să-ţi iei băutura cu tine, sau dacă ai un prieten care rămâne la masă, l-ai putea ruga să-ţi supravegheze băutura până te întorci. Dacă nu ai pe cineva de încredere şi tocmai te-ai întors de pe ringul de dans, nu consuma nimic din nici o băutură care a fost lăsată desfăcută şi mai bine comandă alta. Astfel vei putea să previi multe situaţii neplăcute.
 Drogurile de club produc fie o stare de anestezie (în care nu ești alert și capabil să iei decizii sau să te aperi), fie stări de activare a creierului cu risc pentru anxietate, atacuri de panică sau alte tulburări psihice sau organice.
 Dacă totuşi după consumarea unor băuturi ai probleme de sănătate apelează la prietenii cu care ai venit în club sau solicită ajutor din partea personalului clubului. Evită să apelezi pentru ajutor la persoane necunoscute sau pe care tocmai le-ai cunoscut.