I N F O D R O G

Sfaturi pentru părinți

 Este important să înţelegeţi că nu sunteţi singuri în efortul dea a vă proteja şi salva familia. Fiecare părinte vrea să îşi protejeze familia, şi fiecare familie se confruntă cu ameninţarea consumului de droguri. Credem că fiecare dintre voi are puterea de a face ceva pentru familia voastră. Un bun început este să vorbiţi cu copiii dumneavoastră despre droguri. Aceasta este partea cea mai grea. Începeţi cu o conversaţie despre alcool, tutun și alte medicamente cu copiii dumneavoastră. Pare uşor, dar este mai dificil decât ai putea crede. Folositi situaţii legate de droguri din propriul cartier.
  • Utilizaţi perioade de timp cum ar fi după cină, înainte de culcare, înainte de şcoală, când vin de la şcoală sau în activităţile extracurriculare, pentru a vorbi despre droguri şi de ce sunt acestea dăunătoare;
  • Profită zi de zi, de "momente prielnice";
  • Utilizează titluri de ziar ca un subiect de conversaţie.
 Urmăriţi emisiuni TV cu copiii dvs., şi cereţi–le părerea. Ştirile din ziare sau emisiunile TV au poveşti care detaliază consecinţele consumului de droguri.
 În cazul în care dumneavoastră şi copilul dumneavoastră sunteţi în parc şi vedeţi tineri ce consumă alcool şi/sau tutun, utilizaţi acest moment pentru a vorbi despre efectele negative ale alcoolului şi tutunului.
 Dacă auziţi ceva care nu vă place (probabil un prieten fumează marijuana sau copilul dumneavoastră mărturiseşte că a încercat bere la o petrecere), este important să nu reacţionaţi într-un mod care ar stopa continuarea discuţiei. Dacă el pare în defensivă, sau vă asigură că el nu cunoaşte pe cineva care utilizează droguri, cereţi-i părerea lui despre oameni care le folosesc. 
 Nu există nici o modalitate scut prin care copiii dumneavoastră să nu afle despre droguri, dar vă puteţi ajuta copilul în a respinge ofertele de a încerca astfel de substanțe.
 Tinerii, de obicei nu obţin droguri de la străini. Ei pot lua droguri de la prietenii lor. Încurajaţii să evite prieteniile cu copii care folosesc droguri.