I N F O D R O G

Motive care duc la consum

Curiozitatea
 Nu înseamnă că devii dependent doar pentru că ai încercat, dar nu continua – utilizarea sistematica duce la dependentă, iar în cazul drogurilor puternice, prima doza poate fi fatală (heroina, cocaina, LSD, Ecstasy, amfetamine si fenciclidina).
Teribilismul
 Consumul de droguri poate fi văzut ca excitant si provocator. Unii sunt tentați să înfrunte riscurile implicate, departe de a fi împiedicați de vorbe precum ,,pericol”. Poți sa ieși în evidență și în mod pozitiv, fără să consumi droguri! Caută alternative!
Presiunea grupului
 Este important să știi să spui ,,NU” – asta dovedește că ai o personalitate puternică. Încearcă sa fi tu însuți, chiar dacă cei din jurul tău au alta opinie.
Probleme (în familie, școala, prieteni)
 Unii tineri pot folosi droguri pentru a acoperi problemele existente (divorțul părinților, abuz sau neglijență din partea părinților sau a școlii). Trebuie înțeles că folosirea drogurilor rezolvă doar aparent și temporar problema, ea continuând să existe și să se agraveze.
Neintegrarea în colectivitate si societate
 Consumul de droguri poate fi un răspuns la singurătate, la probleme privind integrarea în colectivitate sau disprețul față de sine. Este important să vă ajutați unii pe alții, să treceți peste probleme fără să recurgeți la consumul de droguri.