I N F O D R O G

Preambul

 Cercetările au demonstrat că adolescenţii şi tinerii sunt mai sensibili la mesajele prezentate prin intermediul internetului care, prin valenţele sale informative, pe de o parte, şi prin forţa de expresie a imaginilor, pe de altă parte, constituie o modalitate extrem de eficientă de informare asupra riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri.

 Prin realizarea acestui proiect dorim informarea directă, corectă şi completă, într-un cadru profesionist, a unui număr cât mai mare de tineri cu privire la problematica şi efectele consumului de droguri, precum şi atragerea și motivarea persoanelor consumatoare de droguri care nu au mai accesat serviciile de asistență, îndrumându-le către reţeaua de tratament aparţinând Agenţiei Naţionale Antidrog, Ministerului Sănătăţii şi altor furnizori.

 Pentru a veni în sprijinul real al tinerilor aflaţi în diferite situaţii de risc de consum de droguri, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa - Facultatea de Matematică şi Informatică şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, au creat pagina web cu denumirea InfoDrog.

Echipa de coordonare din Agenția Națională Antidrog este compusă din: Sorin OPREA - director A.N.A., Dr. Bogdan Gheorghe, Jr. Marius Cristian Oprişan, Ing. Albert-Ionuț Ilie.

 Echipa de coordonare din Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică este compusă din: lector universitar dr. Dragoş Sburlan; studenți: Adrian Burhală, Petrică Cloşcaru, Nicoleta Hagiu, Liviu Iosif,  Marian Pavel, Sebastian Vasile.

 Echipa de coordonare din Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa este compusă din: Loretta Băluţă - profesor și Menamet Melissa, Stugariu Anca, Cojocaru Cristina, Azotiuc Iulia, Dîncu Adriana - elevi.

 Mulțumim tuturor celor care fac posibil acest proiect deosebit de important pentru tineri.

 Pagina web conține informații referitoare la:

  • Mesaje de motivare adresate tinerilor - “ Lumea drogurilor nu e lumea ta”;
  • Programele de tratament – “Tu ești cel care alege”;
  • Informații oferite adolescenților, părinților și profesorilor referitoare la consumul de droguri și modalități de prevenire – “Alternative”;
  • Riscuri și consecințe datorate abuzului de droguri – “Iar viața începe să doară”;
  • Tipuri de droguri  și efecte ale acestora “Cu fiecare pas greșit o parte din tine se destramă”;
 De asemenea, este disponibilă completarea  testului de evaluare on-line  privind riscurile consumului de droguri DUDIT. Acest test este confidenţial, fiind realizat în cadrul Proiectului pilot “Self assesement test DUDIT”, desfăşurat sub egida Grupului Pompidou (Co-operation Group to Combat Drug Abuse and Illicit Traffiking in Drugs) din cadrul Consiliului Europei.


>